Coaching in stress en burn-out wordt het beste ondersteund door ontspanningstechnieken die ofwel aangeleerd worden of ter plaatse uitgevoerd worden.  

 

Ademhalingstechnieken :door een goede aangepaste ademhaling leer je het lichaam tot rust te komen.  De ademhaling regelt het stressniveau , een oppervlakkige ademhaling zal veel energie in je lichaam verbranden en leiden tot vermoeidheid.  Een diepere ademhaling helpt bij chronische hyperventilatie. 

 Mindfulness : Beoefening van  mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, z√≥nder te oordelen (ref. J.Kabat-Zinn). Door mindfulness kan je op een praktische manier ontstressen en vroegtijdig je eigen stresssignalen leren te herkennen zodat je vroegtijdig kan ingrijpen. Met het aanleren van enkele oefeningen kan je snel ontspannen op het werk of thuis.

 Reiki: bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel als een geheel gezien en zal de persoon in zijn totaliteit behandeld worden . Het doorgeven van energie door de reikibeoefenaar door eenvoudige handoplegging  heeft een positieve invloed op disharmonie in de energiebanen die het lichaam doorkruisen. Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau,. In Japan is Reiki zelfs gebruikt ter aanvulling van heelkundige ingrepen om het genezingsproces te bevorderen.

Ontspanningsmassage : een ontspannen massage laat je terug in contact komen met je lichaam waardoor er eveneens ruimte ontstaat in je geest.