relaxatietherapie

 

 

Coaching in stress en burn-out wordt het beste ondersteund door ontspanningstechnieken die geregeld toegepast worden tijdens de sessies en eveneens aangeleerd worden aan de persoon zelf.

 

Ademhalingstechnieken :door een goede aangepaste ademhaling leer je het lichaam tot rust te komen.  De ademhaling regelt het stressniveau , een oppervlakkige ademhaling zal veel energie in je lichaam verbranden en leiden tot vermoeidheid.  Door een diepere ademhaling leer je het lichaam te ontspannen. 

 

Mindfulness : Beoefening van  mindfulness betekent op een speciale manier oplettend zijn: bewust aanwezig zijn in het hier en nu, zónder te oordelen (ref. J.Kabat-Zinn). Door mindfulness kan je op een praktische manier ontstressen en vroegtijdig je eigen stresssignalen leren te herkennen zodat je vroegtijdig kan ingrijpen.

 

Reiki: bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel als een geheel gezien en zal de persoon in zijn totaliteit behandeld worden . Het doorgeven van energie door de reikibeoefenaar door eenvoudige handoplegging  heeft een voedende en harmoniserende werking op de energiebanen in het lichaam  en een positieve invloed op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen en heeft een uitwerking op alles waaraan energie ten grondslag ligt. Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, ter versterking van de algemene gezondheid. In Japan is Reiki gebruikt ter aanvulling van heelkundige ingrepen om het genezingsproces te bevorderen.